'Maatregelen nodig tegen langparkeerders Ravelijn-garage'

ZEEWOLDE • Vr 6 maart 2020 | 16:06 • Vrijdag 6 maart 2020 | 16:06

De VVD in Zeewolde vindt dat de gemeente maatregelen moet nemen tegen langparkeerders in de parkeergarage Ravelijn in het centrum.

Volgens de partij is de parkeerdruk in de garage toegenomen door de komst van de Action en de recente uitbreiding van 'De Winkeltjes'. Door werkzaamheden aan de kant van de Albert Heijn zijn bovendien niet alle plekken beschikbaar.

Omdat er in de parkeergarage gratis geparkeerd kan worden, gebruiken sommige inwoners hem als stalling voor hun oldtimer of motorfiets. De VVD constateert dat er mede hierdoor de laatste tijd overdag nauwelijks een parkeerplek beschikbaar is. De partij wijst erop dat het nu winter is. De VVD denkt dat het probleem in de zomer nog groter zal worden door toerisme. Burgemeester en wethouders zouden in moeten grijpen, zodat er meer plekken beschikbaar komen voor winkelend publiek en kortparkeerders.

Het probleem van langparkeerders in de parkeergarage is niet nieuw. De afgelopen jaren is er vaker over geklaagd. In 2017 heeft de gemeente al eens enkele auto's uit de garage weggesleept.

Als mogelijke oplossingen voor het probleem zijn eerder het instellen van een maximumparkeerduur en het instellen van een nachtelijke sluiting genoemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel