Extra raadsvergadering ingelast over uitbreiding stortplaats

LELYSTAD • Za 7 maart 2020 | 13:41 • Zaterdag 7 maart 2020 | 13:41

De gemeenteraad van Lelystad komt woensdagavond in een extra raadsvergadering bijeen, vanwege de perikelen rond de voorgenomen uitbreiding van de stortplaats aan de Zeeasterweg.

Deze week maakte exploitant Afvalzorg bekend dat het de afvalstortplek wil uitbreiden om meer verontreinigde grond, asbest en slakken (afval van verbrandingsinstallaties) te kunnen storten. Aan de Zeeasterweg moet vanaf 2022 vier miljoen kubieke meter extra verontreinigde grond worden gestort, bovenop de 4,3 miljoen kuub waarvoor nu al een vergunning bestaat. Er kan dan een afvalberg van wel 40 meter hoog ontstaan.

Onduidelijkheid
Wethouder Elly van Wageningen liet na die bekendmaking weten dat het college pas dinsdagmiddag door Afvalzorg is geïnformeerd over de uitbreiding van de stortplaats. Maar volgens Afvalzorg zijn er met de gemeente Lelystad al in 2016 gesprekken geweest over de uitbreiding. De wethouder ontkent dat: "Over het intensiveren van afvalstromen is niet gesproken."

Verantwoording
De gemeenteraad wil dat wethouder Van Wageningen zich woensdag gaat verantwoorden over de gang van zaken. De extra vergadering begint woensdag om 19:00 uur is aangevraagd door Leefbaar Lelystad en wordt door de meeste partijen gesteund.

Deze week stelden de VVD, Inwonerspartij en Forum voor Ouderen ook al schriftelijke vragen aan het college over de afvalberg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel