Activisten dumpen op drie plaatsen hooi bij OVP

ALMERE • Zo 15 maart 2020 | 14:31 • Zondag 15 maart 2020 | 14:31

Zo’n vijftig activisten hebben vanmiddag illegaal grote hoeveelheden hooi gedumpt rond de Oostvaardersplassen bij Almere en Lelystad. Ze waren actief bij het Oude Oostvaardersveld, het Kotterbos en bij de Tijsseplaat.

Volgens Eddy Nagel van de Stichting Hart voor Dieren Oostvaardersplassen zijn de konikpaarden, edelherten en heckrunderen 'uitgehongerd'. "Je ziet de 42 paarden bij het Oude Oostvaardersveld interen." Verder zijn er volgens hem 100 heckrunderen bij het Kotterbos en 500 konikpaarden en 200 heckrunderen bij de Tijsseplaat die 'bijna omvallen'.

'Er is voldoende eten'
Staatsbosbeheer ontkent met klem dat het op dit moment nodig om bij te voeren. "In het gebied is voldoende eten voor de grote grazers en de dieren zijn in een goede conditie", zegt een woordvoerder. Het bijvoeren van de dieren is illegaal en er staat een boete op, maar de woordvoerder laat weten dat Staatsbosbeheer deze zondag niet actief de confrontatie wil opzoeken met de hooidumpers.

Activist Nagel blijft erbij dat er te weinig voedsel is. Dat zou komen doordat het de laatste tijd veel geregend heeft en veel onder water staat. "Het is zeik- en zeiknat en al het groen is vertrapt. De eerste drie maanden groeit hier niets", denkt de activist. Hij is ervan overtuigd dat bijvoeren 'bittere noodzaak' is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel