Weinig aanwezigen bij kerkdienst: 'Zelfs in WOII naar de kerk'

URK • Zo 15 maart 2020 | 19:58 • Zondag 15 maart 2020 | 19:58

De kerkdiensten op onder meer Urk moesten vanwege het coronavirus vooral via de TV of online bekeken worden. Omroep Flevoland zond daarom de dienst in het Kerkje aan de Zee op Urk live uit. Weinig mensen mochten de dienst ook echt bijwonen. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. In de Tweede Wereldoorlog gingen de mensen ook gewoon naar de kerk", zegt een bezoeker.

Als gevolg van de maatregelen rond het coronavirus zijn bijeenkomsten met meer dan 100 personen niet toegestaan. Veel kerkdiensten gaan daarom ook niet door. Voor de Hervormde Gemeente Urk, die normaal de diensten doet in het grote kerkgebouw De Ark aan de Vlechttuinen, was dat reden om te zoeken naar een alternatief.

'Nooit meegemaakt'
Dat mensen de dienst niet kunnen bijwonen is lastig voor de dorpelingen. "Dit is zo bijzonder, dit heeft nog nooit iemand hier meegemaakt", vertelt één van hen. Ondanks dat weinig mensen aanwezig waren in de kerk is geprobeerd het beste ervan te maken.

Voor de meeste Urkers is het raar om op zondag niet aanwezig te zijn in de kerk, vertelt één van de mensen die wel aanwezig was tijdens de dienst van zondag. De uitzending op televisie en internet is volgens hem een prima oplossing voor het probleem.

Bekijk hier de kerkdienst

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel