Eemhof dicht: "Het is vervelend maar het kon niet anders"

ZEEWOLDE • Di 17 maart 2020 | 7:29 • Dinsdag 17 maart 2020 | 7:29

Het is stil en verlaten op vakantiepark De Eemhof van Center Parcs in Zeewolde. De landelijke directie van Center Parcs besloot zondag dat alle parken de deuren moesten sluiten in verband met het coronavirus. En dus zat er voor general manager Martine Voorn niets anders op dan de gasten van De Eemhof te informeren dat hun vakantie er op zat.

"We hebben alle gasten zondagavond laten weten dat het park maandagmiddag om 12:00 uur gesloten zou zijn", zegt Martine Voorn. "En we hebben alle gasten die deze week week zouden komen ook op de hoogte gebracht." Volgens Voorn toonden alle gasten begrip voor de situatie. "Het is hartstikke vervelend om dit te moeten doen. Maar de gezondheid van de gasten en de medewerkers staat voorop."

"Het is gewoon onwerkelijk om het park zo verlaten te zien"

— Martine Voorn, Center Parcs

En dus is het muisstil op de plek waar er altijd veel reuring is. Het zwembad Aqua Mundo is verlaten. Er stroomt geen water door de glijbanen en de bars en restaurants zijn dicht. "Het is gewoon onwerkelijk om het park zo verlaten te zien", zegt Voorn.

Toch is het park niet helemaal gesloten. Er zijn nog bouwvakkers aan het werk op het terrein. "De bungalows worden opgeknapt en dat werk gaat vooralsnog door." Ook de bewaking op het park wordt voortgezet. "We hebben de bewaking zelfs opgeschaald. Een geheel gesloten park kan ook interessant zijn voor bezoekers waar je niet op zit te wachten", zegt Martine Voorn

De Eemhof wil bezoekers weer toelaten zodra het mag. "We willen het park op 7 april weer openen. Maar dat hangt natuurlijk wel af van wat de regering besluit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel