Op vakantie in het buitenland: terugkomen of blijven?

FLEVOLAND • Di 17 maart 2020 | 13:27 • Dinsdag 17 maart 2020 | 13:27

Wat doe je als je op dit moment in het buitenland op vakantie bent? Terugkomen naar Nederland, of gewoon je reis afmaken? Voor verschillende Flevolanders is dat een keuze die ze op dit moment moeten maken. Zo merkte ook onze eigen verslaggever, Arend Dubbelboer. Hij was bezig met een rondreis in zuidelijk Afrika en zit nu Namibië.

Het is een gemengd gevoel, geeft Dubbelboer aan. In Namibië en en Zuid-Afrika zijn nog maar weinig gevallen van corona vastgesteld. Maar met steeds meer landen die hun grenzen sluiten en vluchten die gecancelled worden is het steeds onzekerder aan het worden of je straks nog terug naar Nederland kunt. "Wil je hier zitten als het wel groter uitbreekt? Of wil je dan liever in Nederland zitten waar de gezondheidszorg beter is? In die tweestrijd zitten we op dit moment."

Na contact te hebben opgenomen met het ministerie van Buitenlands Zaken heeft Dubbelboer besloten zijn reis af te breken. "Die zeggen: als het kan, keer terug naar Nederland." Dat gaat hij nu dan ook proberen te doen. Eigenlijk zou zijn reis nog anderhalve week duren.

De reisorganisatie waar geboekt is, bekijkt nu hoe Dubbelboer en de rest van het reisgezelschap terug naar huis kunnen. "In eerste instantie zou ik vliegen via Kaapstad en Istanboel naar Amsterdam. Maar Istanboel heeft ook het vliegveld dichtgegooid. Dus het is nog even de vraag op wat voor een manier we terugkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel