IVIO Onderwijsgroep biedt scholen hulp aan

FLEVOLAND • Wo 18 maart 2020 | 11:05 • Woensdag 18 maart 2020 | 11:05

IVIO Onderwijsgroep in Lelystad biedt hulp aan scholen die worstelen met het geven van afstandsonderwijs aan leerlingen. Sinds begin deze week zijn de scholen gesloten vanwege het coronavirus en moeten scholen een manier vinden om hun leerlingen onderwijs te kunnen blijven geven.

IVIO heeft al tientallen jaren ervaring met het thuis les geven van leerlingen op afstand, die bijvoorbeeld op reis zijn met hun ouders. Als scholen advies willen dan kunnen ze terecht bij IVIO Onderwijsgroep.

Ook voor ouders die hun kinderen nu thuis les geven, heeft directeur Sjoerd Veltman van IVIO wel een paar tips. Zo is het volgens hem een goed idee om je kinderen te betrekken bij het maken van een schema over de dagindeling. Het belangrijkste is duidelijkheid, bijvoorbeeld door een vaste plek in huis in te richten als studieplek.

Drie rondjes om de camper
Veltman haalt een voorbeeld aan van ouders die op reis waren met een camper. Zij wisten het verschil tussen school en thuis goed af te bakenen. De ouders lieten hun kinderen drie keer om de camper lopen, dan was school begonnen. Aan het einde van de schooldag deden ze dat opnieuw. Zo is het voor kinderen duidelijk wanneer er school is en wanneer thuis.

Ook andere simpele hulpmiddelen kunnen zorgen voor onderscheid tussen vrije tijd en schooltijd. Bijvoorbeeld door als ouder een sjaaltje om te doen, een petje op te zetten of een speciaal T-shirt te dragen wanneer er les geven wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel