Vertraging bouw schoolcampus door discussie over betonconstructie

LELYSTAD • Wo 18 maart 2020 | 19:41 • Woensdag 18 maart 2020 | 19:41

De bouw van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad heeft drie maanden vertraging opgelopen. De oorzaak is dat de constructie van betonnen kolommen opnieuw moest worden berekend. Toch moet het nog steeds lukken om de campus volgend jaar zomer gereed te hebben.

De werkzaamheden aan de campus achter scholengemeenschap De Rietlanden stonden sinds december op een laag pitje. Er werd slechts mondjesmaat gewerkt aan twee van de zeven gebouwen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er tijdens de uitwerking van de constructie discussie ontstaan over de aansluiting van de prefab kolommen op de verdiepingsvloeren. "Door de slanke uitvoering van de kolommen, leek er een kans te zijn op breuk bij de aansluiting op de verdiepingsvloeren en dat risico wilden de constructeurs niet nemen", aldus de gemeente in een schriftelijke reactie.

Er zijn nu nieuwe berekeningen en tekeningen gemaakt. In plaats van prefab kolommen van beton worden de steunpilaren voortaan ter plekke gestort. De aannemer is hiermee vorige week weer verdergegaan. De pilaren in de reeds gebouwde casco's worden versterkt. Verwacht wordt dat de achterstand kan worden ingelopen, zodat de nieuwbouw in mei 2021 kan worden opgeleverd. Het schooljaar 2021-2022 wordt Porteum in gebruik genomen.

In Porteum gaan de drie bestaande scholengemeenschappen De Rietlanden, SGL en Arcus samen. De zes lesgebouwen bieden straks onderdak aan een cluster voor het vmbo, een cluster voor havo/vwo en leerlingen in het passend onderwijs. Een zevende gebouw kan voor meerdere doelen worden gebruikt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel