Kwekerij Concern voor Werk paar dagen dicht

FLEVOLAND • Wo 18 maart 2020 | 22:39 • Woensdag 18 maart 2020 | 22:39

De kwekerij in Emmeloord van sociale werkvoorziening Concern voor Werk gaat de komende dagen dicht. Doordat er tijdens de coronacrisis weinig aanvoer is van stekjes, kunnen er geen nieuwe planten worden gemaakt. De verwachting is dat de kwekerij dinsdag weer open gaat.

De Urker afdeling van Concern voor Werk sluit voorlopig zijn deuren. De sociale werkvoorziening werkt daar samen met dagbestedingsorganisaties. Die werknemers werken voorlopig thuis.

In de werkplaats in Lelystad wordt voorlopig doorgewerkt. Ook het personeel dat werkt in de groenvoorziening blijft doorgaan met zijn werkzaamheden. Wel merkt directeur Onno Vermooten wel dat het personeel ongerust is. "We nemen goed de tijd om de onrust weg te nemen. Er zijn veel vragen, en daar proberen wij zo goed mogelijk antwoord op te geven."

Ook zijn er veel werknemers die graag door willen werken omdat anders de dagelijkse structuur in de war raakt. "Vooral bij mensen met een psychische beperking is het veel belangrijker om het ritme vast te houden en aan het werk te gaan in plaats van thuis te gaan. Dat brengt alleen nog meer onrust", aldus Vermooten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel