Bijvoeren heckrunderen gestart

LELYSTAD • Vr 20 maart 2020 | 17:06 • Vrijdag 20 maart 2020 | 17:06

Staatsbosbeheer heeft vrijdag de heckrunderen in de Oostvaardersplassen bijgevoerd. Dat was nodig omdat de conditie van de dieren de afgelopen twee weken achteruitging. Daarnaast is er door het slechte weer minder gras beschikbaar voor de dieren.

Afgelopen maandag heeft een dierenarts samen met een boswachter in het natuurgebied gekeken hoe het met de dieren gaat. De conditie van de konikpaarden is nog goed, maar de runderen zijn achteruitgegaan.

Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland hebben afgesproken dat er bijgevoerd wordt wanneer de runderen een Body Condition Score hebben van gemiddeld 2. De Body Condition Score is een getal tussen de 1 en 5, waarbij 5 staat voor heel vet. 1 staat voor mager.

De runderen zitten nu nog op 2,3, maar dat is wel een afname ten opzichte van twee weken geleden. Toen was de gemiddelde score nog 2,6. Door het slechte weer van de laatste tijd is er weinig voedsel beschikbaar in het leefgebied van de runderen. Daarnaast zijn er veel brandganzen in het gebied die ook gras eten.

Door al deze omstandigheden verwacht Staatsbosbeheer dat de runderen snel een 2 als score zullen krijgen. Daarom is besloten nu alvast bij te gaan voeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel