Zo kun jij je buurtgenoten in deze tijd helpen!

FLEVOLAND • Do 19 maart 2020 | 17:47 • Donderdag 19 maart 2020 | 17:47

Honderden Flevolanders zijn lid geworden van de speciale Facebookgroepen van Omroep Flevoland waarin mensen elkaar diensten kunnen aanbieden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle groepen. Iedere gemeente heeft een eigen platform; Almere heeft er zelfs vier, voor ieder stadsdeel één.

Mensen in verpleeghuizen worden van de buitenwereld afgesloten om te voorkomen dat het virus binnenkomt. Zij mogen sinds donderdag helemaal geen bezoek meer ontvangen. Bezoekregelingen in de ziekenhuizen worden ernstig ingeperkt. Al deze mensen kunnen wel een hart onder de riem gebruiken.

In de Facebookgroepen wordt ook opgeroepen om ook hen vooral niet te vergeten. Veel mensen stellen voor iets te maken voor ze, dan kunnen kaarten of knutsels zijn, maar ook tekeningen gemaakt door kinderen.

Tekst gaat verder onder de foto van Coralie Pals

Mensen die eenzaam zijn vinden met misschien wel leuk om een telefoongesprek te voeren. Informeer eens bij jou in de buurt of er behoefte is.

Openbare leven valt stil
De uitbraak van het coronavirus gaat hard nu. Het openbare leven begint echt stil te vallen. Veel mensen kunnen of willen niet naar buiten. Dat kan zijn omdat ze ziek zijn of angst hebben om ziek te worden. Zij kunnen misschien wel hulp gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg mensen die bereid zijn te helpen. In de Facebook-groepen kunnen vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd.

Belangrijk bij alles is dat fysiek contact voorkomen moet worden. Het virus moeten we niet overdragen. Ook moeten we alert zijn op mensen die minder goede bedoelingen hebben. Helaas zijn er criminelen op pad om in deze moeilijke tijden anderen geld afhandig te maken. De politie heeft tips om dat te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel