Jeugdhonken op Urk gaan komende tijd dicht

URK • Vr 20 maart 2020 | 13:36 • Vrijdag 20 maart 2020 | 13:36

Alle jeugdhonken op Urk blijven de komende tijd gesloten. Dat heeft waarnemend burgemeester Ineke Bakker vrijdagmiddag bekendgemaakt. De jeugdhonken hebben dit besluit in overleg met de gemeente genomen om op die manier te helpen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De honken bevinden zich op de industrieterreinen in de gemeente. Omdat ze niet onder de reguliere horeca vallen, was het tot nu toe niet verplicht om dicht te gaan. Ook omdat er volgens de huisregels niet meer dan 25 personen aanwezig mogen zijn.

Ondanks de sluiting van de jeugdhonken maakt de Urker burgemeester zich ernstige zorgen over bijeenkomsten die mogelijk plaatsvinden op het industrieterrein. Zij noemt als voorbeeld feesten en zangverenigingen die misschien alsnog bij elkaar komen.

De burgemeester benadrukt dat zij hoopt niet te hoeven optreden tegen ongewenste samenkomsten. Als er toch opgetreden moet worden, kunnen er boetes tot 4.350 euro opgelegd worden.

De complete bekendmaking van de burgemeester is hier te lezen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel