Flamingo's op onderzoek uit nu Orchideeën Hoeve dicht is

LUTTELGEEST • Ma 23 maart 2020 | 7:43 • Maandag 23 maart 2020 | 7:43

Ook de toeristische sector in Flevoland wordt hard geraakt door de coronacrisis. Zo is de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest al een week gesloten. Voor bijna alle medewerkers van de tropische planten- en dierentuin is werktijdverkorting aangevraagd. Maar er zijn nog altijd een paar mensen aan het werk om alle planten en dieren te verzorgen.

"Zelfs de papegaaien zijn van slag nu er geen bezoekers zijn. Normaal worden ze de hele dag verwend met kleine cupjes nectar en dat missen ze nu natuurlijk", vertelt dierverzorger Richard Versluis. Versluis is één van de weinigen die nog aan het werk is in het bedrijf.

"Op goede dagen lopen hier wel 2000 mensen rond. Een piepklein voordeeltje is dus dat we nu niet ‘s morgens vroeg alles netjes hoeven te hebben. Dat werkt natuurlijk wel prettig. Ook is het grappig om te zien dat naast de papegaaien ook andere dieren zich anders gedragen. Schildpadden lopen over de paden en de flamingo’s gaan op onderzoek uit", vertelt Versluis.

De komende weken lijkt er niets te gaan veranderen voor de Orchideeën Hoeve. "Zelfs als er een totale lockdown komt, zullen wij toch naar het bedrijf moeten komen om de dieren en planten te verzorgen. Maar ik hoop natuurlijk dat we snel weer gewoon open kunnen", zegt Versluis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel