Ontsmettingsservice voor winkelkarretjes na gebruik

ALMERE • Ma 23 maart 2020 | 16:51 • Maandag 23 maart 2020 | 16:51

Bij de PLUS-supermarkt in Almere Muziekwijk worden alle winkelkarretjes ontsmet na gebruik. Bij de uitgang staat een winkelmedewerker klaar die het handvat afneemt met een doekje waarop een desinfecterend middel is gespoten. Klanten die de winkel binnenkomen krijgen op die manier altijd een schone kar mee.

Verder is het al een aantal dagen verplicht voor iedereen om een winkelkarretje mee te nemen als ze de winkel binnen gaan. Dit moet ervoor zorgen dat mensen extra afstand van elkaar houden, zegt manager Marcel van Ommen. "Wij doen er alles aan om de winkelen zo veilig mogelijk te houden", aldus de ondernemers Marcel en Edwin van Ommen.

Vorige week werden maatregelen genomen om het hamstergedrag tegen te gaan. Klanten mogen van sommige producten maar twee per soort per dag kopen. Op die manier willen de ondernemers ervoor zorgen dat er voor iedereen genoeg is. Ook blijft het op die manier een houdbare situatie voor het personeel qua werkdruk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel