Hesjes in supermarkt met verzoek om afstand te houden

FLEVOLAND • Ma 23 maart 2020 | 17:46 • Maandag 23 maart 2020 | 17:46

Medewerkers van Albert Heijn supermarkten dragen sinds maandag speciale hesjes met een tekst die klanten oproept om voldoende afstand te houden.

De supermarktketen is onder de naam 'We doen het samen' onlangs een speciale campagne gestart om klanten tijdens de coronacrisis op de hoogte te houden van maatregelen. Ook om uit te leggen dat sommige producten tijdelijk even niet leverbaar zijn. De hesjes zijn onderdeel van die campagne en moeten eraan bijdragen dat het risico op coronabesmetting in winkels zo klein mogelijk wordt gehouden.

'Medewerkers kind van rekening'
Vakbond CNV stelde maandag dat supermarktmedewerkers het kind van de rekening dreigen te worden in de coronacrisis. "De meeste klanten houden geen 1,5 meter afstand. Als we niets doen, vormen supermarktmedewerkers een broeinest voor een razendsnelle coronaverspreiding. Ingrijpen is daarom vereist, door zowel werkgevers als politiek", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "Veel medewerkers zijn doodsbang en bellen ons plat met klachten."

"Als we niets doen, vormen supermarktmedewerkers een broeinest voor een razendsnelle coronaverspreiding."

— Piet Fortuin, voorzitter vakbond CNV

De bond vindt dat er toezichthouders in winkels moeten komen. Die zouden erop moeten letten dat iedereen verplicht met een winkelkarretje de winkel ingaat, zodat er automatisch meer afstand is. De bond vindt ook dat er desnoods gangpaden moeten worden afgesloten als er vakken worden bijgevuld"

Omzet hoger dan tijdens de kerst door hamsterwoede
Door de hamsterwoede van Nederlandse consumenten hebben de supermarkten in de tweede week van maart meer omzet gedraaid dan in de week voor kerst. Volgens het CBS verkochten supermarkten tussen 9 en 15 maart maar liefst 35 procent meer dan gebruikelijk in deze periode van het jaar.

Er werd vooral meer rijst en houdbare producten als conserven, pasta en diepvriesgroenten verkocht. Ook de vraag naar verse groenten, handzeep en toiletpapier droeg bij aan de hogere omzet. De verwachting is dat consumenten ook de komende tijd uit voorzorg meer producten dan gebruikelijk in huis blijven halen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel