Coronacrisis raakt ook papieren krant Zeewolde-Actueel

ZEEWOLDE • Di 24 maart 2020 | 22:37 • Dinsdag 24 maart 2020 | 22:37

Omdat inkomsten via adverteerders zijn verdampt, wordt de krant Zeewolde-Actueel volgende week alleen digitaal verspreid. Dat laat uitgever BrugMedia weten. De drastisch teruggelopen advertentie-inkomsten worden veroorzaakt door de coronacrisis.

Ondernemers zien hun omzet flink dalen en daarom kiezen ze ervoor om op dit moment niet te adverteren, vertelt commercieel directeur Johan van der Kolk van BrugMedia. "Om de continuïteit van ons bedrijf te waarborgen hebben wij dit besluit moeten nemen. Onze mensen zijn ons lief, daarom moeten we keuzes maken." Hij en zijn compagnon Bauke Hoekstra zeggen overigens begrip te hebben voor het besluit van de ondernemers.

Vooralsnog wordt slechts één papieren editie van Zeewolde-Actueel overgeslagen. 7 april verschijnt hij weer in de bus. Het is niet duidelijk of in de toekomst vaker papieren edities worden overgeslagen. Dat moet Van der Kolk van week tot week bekijken. Hij weet namelijk niet hoe lang deze situatie nog gaat duren.

"Wij begrijpen dat dit een groot besluit is, maar dit is de enige verstandige oplossing om nu en in de toekomst door te kunnen gaan met onze nieuwsvoorziening", aldus Van der Kolk.

BrugMedia geeft ook de Drontenaar uit. Die verschijnt maandelijks en daarom wordt tot nu toe geen papieren editie overgeslagen.

"Onze mensen zijn ons lief, daarom moeten we keuzes maken."

— Johan van der Kolk, commercieel directeur BrugMedia

Gemeente koopt extra pagina's
BrugMedia publiceert ook De Swollenaer, De Stadskoerier en De Brug. Die laatste krant wordt in Kampen wel gedrukt omdat de uitgever hulp heeft gekregen van de gemeente. Die koopt extra pagina's in de lokale krant waardoor hij toch uitgegeven kan worden. "Daarvoor krijgen ze wel een product terug. Het is niet zo dat het geld liefdadigheid is", zegt Van der Kolk. Volgens hem ziet de gemeente hoe onmisbaar zijn krant is voor de Kampenaren. "Vooral in deze roerige tijden."

Van der Kolk heeft ook de gemeente Zeewolde benaderd. Hij weet nog niet of die ook extra pagina's gaat kopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel