Bjorn huurt hoogwerker in om zijn oma te bezoeken

EMMELOORD • Do 26 maart 2020 | 14:05 • Donderdag 26 maart 2020 | 14:05

Bjorn Boes mist zijn oma zo erg dat hij een hoogwerker heeft ingehuurd om haar te bezoeken in verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord. Door de coronacrisis zitten de verzorgingshuizen op slot. Via het raam kon hij oma Kluin (92) toch zien.

Bjorn, geboren in Emmeloord en inmiddels woonachtig in Groningen, kan al anderhalve week niet bij zijn oma, mevrouw Kluin komen. Daarnaast zit hij zelf in de entertainment en is zijn agenda de komende weken leeg. "Dan kan ik ook net zo goed iets verzinnen om m'n oma te bezoeken."

Oma zat nog even in de binnentuin terwijl Bjorn bezig was met het klaarzetten van de hoogwerker. Toen oma weer op haar kamer was en uit het raam keek wist ze niet wat haar overkwam. "Wat doe jij nou weer hier?", zei ze verbaasd tegen haar kleinzoon. "Ik dacht dat ze de ramen gingen lappen."

Om te zorgen dat Bjorn en oma zich niet hoeven te vervelen heeft hij een aantal dingen meegenomen waaronder thee, een boekje kruiswoordpuzzels en een sjoelbak. Oma won uiteindelijk met 143 punten. Daarnaast trok het bezoek van Bjorn ook veel bekijks van omstanders. Medewerkers van het verzorgingshuis konden de actie wel waarderen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel