Verhuurders coulant tijdens coronacrisis

FLEVOLAND • Do 26 maart 2020 | 16:59 • Donderdag 26 maart 2020 | 16:59

Huurders die in financiele problemen komen door de coronacrisis, hoeven niet bang te zijn om hun huis uitgezet te worden als ze de huur niet betalen. Minister Stientje van Veldhoven heeft hierover afspraken gemaakt met onder meer woningbouwcorporaties.

Een van die corporaties is Centrada uit Lelystad. Die heeft al veel telefoontjes gekregen van huurders die door de crisis in de problemen dreigen te komen. Centrada heeft voor ongeveer 10 van hen uitstel van betaling geregeld. "Zij kunnen hun geld later overmaken", zegt directeur Martine Visser. "Volgende maand hebben ze mogelijk weer geld omdat ze gebruik kunnen maken van de compensatieregelingen voor zzp'ers of ondernemers, dan kan er ook betaald worden."

Overigens wordt er van te voren wel gecheckt of het niet kunnen betalen van de huur ook echt te maken heeft met de coronacrisis. Als dat niet zo is, kunnen huisuitzettingen toch doorgaan. Dat gebeurt bij Centrada overigens maar ongeveer tien keer per jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel