Gemeente wil financiële zorgen wegnemen bij zorgaanbieders

NOORDOOSTPOLDER • Do 26 maart 2020 | 20:53 • Donderdag 26 maart 2020 | 20:53

De gemeente Noordoostpolder wil financiële onzekerheid bij zorgaanbieders tijdens de coronacrisis wegnemen. Omdat niet alle zorg verleend kan worden, bestaat de vrees bij zorgaanbieders dat de inkomsten teruglopen. De gemeente heeft nu besloten aanbieders niet te korten ondanks dat er soms minder diensten worden verleend.

"Een beperkte mate of alternatieve vorm van zorg is desondanks passender dan geen zorg", aldus de gemeente. Die vindt het belangrijk dat de focus nu ligt op goede verzorging in plaats van geldzaken. Zo kan de zorg aan kwetsbare inwoners in de gemeente op peil blijven.

Geen activiteiten, wel subsidie
Ook de subsidies aan partners van de gemeente die zich inzetten voor de maatschappij, worden niet ingetrokken. In dit werkveld is het nu vaak niet mogelijk om activiteiten te organiseren.

Normaal gesproken moet zo'n organisatie aantonen wat er met het subsidiegeld gebeurt. Nu wordt daar coulant mee omgegaan. Dit betekent dat de subsidie gewoon uitgekeerd wordt, ondanks dat het geld misschien niet gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Zo hoopt de gemeente dat deze organisaties niet in de problemen komen.

Het Rijk compenseert
Door dit beleid in te stellen volgt de gemeente Noordoostpolder een landelijke richtlijn van het ministerie en van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. De extra kosten die worden gemaakt, worden vergoed door het Rijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel