Evangelische dienst van De Pijler zondag op TV

LELYSTAD • Vr 27 maart 2020 | 9:45 • Vrijdag 27 maart 2020 | 9:45

Door de coronacrisis kunnen veel kerkdiensten niet doorgaan. Omroep Flevoland zendt daarom zolang de crisis duurt elke zondag een dienst uit. Deze zondag was dat een speciale dienst van de Evangelische kerk De Pijler in Lelystad.

De Pijler is een eigentijdse kerk en staat open voor iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd, ras of levensovertuiging. De samenkomsten van de gemeenteleden gaan doorgaans gepaard met veel muziek en zang. De Pijler beschikt over een theaterachtige kerk met luxe rode stoelen en een groot podium. Daar staan doorgaans veel mensen op; een band, zangers en zangeressen. Door de coronamaatregelen is dat niet meer mogelijk.

De Pijler heeft daarom besloten de hele week opnames te maken en die te monteren tot een dienst van ongeveer een uur. Dat is korter dan de live samenkomsten, die al gauw anderhalf uur duren, zegt voorzitter Tom Rosier van de oudstenraad van de kerk. "Het is een andere manier om het woord van God over te brengen. We zijn er van overtuigd dat dit ook gaat werken."

Uiteraard was de dienst ook te zien op de website van De Pijler.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel