'Huiselijk geweld is goed in beeld in NOP'

NOORDOOSTPOLDER • Vr 27 maart 2020 | 19:30 • Vrijdag 27 maart 2020 | 19:30

De gemeente Noordoostpolder heeft gezinnen waar een verhoogd risico op huiselijk geweld bestaat over het algemeen goed in beeld. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de PvdA. De partij vroeg deze week om meer aandacht voor de gezinssituatie.

De PvdA denkt dat het belangrijk is om alert te zijn, omdat veel ouders en kinderen door de coronamaatregelen voortdurend thuis zitten en de spanningen binnen een huishouden daardoor soms toenemen. De partij was bang dat dit niet altijd opgemerkt zou worden, omdat hulpverleners momenteel geen huisbezoeken kunnen afleggen.

Volgens het gemeentebestuur behoort een huisbezoek wel tot de normale procedures, maar kan ook via digitale middelen contact met gezinnen worden gezocht. Als het nadrukkelijk nodig blijkt te zijn, wordt volgens de gemeente nog steeds een huisbezoek gebracht.

De PvdA wilde ook een plek mensen in geval van nood naar toe kunnen, al was het maar om de thuissituatie te ontvluchten. Of om ongehinderd de schooltaken te kunnen uitvoeren.

Volgens het gemeentebestuur zijn er wat kinderen betreft afspraken met de scholen gemaakt. Dit betekent dat de scholen niet alleen kinderen van ouders met een cruciaal beroep opvangen, maar ook kinderen die thuis in een minder veilige situatie zitten. Net als in de situatie voor de uitbraak van het coronavirus is er volgens de gemeente, in uitzonderlijke gevallen ook 24-uurs opvang beschikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel