"Coronacrisis gaat samenleving veranderen"

FLEVOLAND • Zo 29 maart 2020 | 12:41 • Zondag 29 maart 2020 | 12:41

De coronacrisis zal zorgen voor blijvende veranderingen in de economie en de samenleving. Dat verwacht Commissaris van de Koning Leen Verbeek. In het tv-programma Over Flevoland Gesproken noemt hij de huidige omstandigheden zo ingrijpend dat we daarna waarschijnlijk niet teruggaan naar de oude situatie.

Verbeek denkt aan ander gedrag op het gebied van mobiliteit, wat zal leiden tot minder files. "We leren nu allemaal razendsnel op een andere manier met elkaar te communiceren, door vergaderingen via video en telefoon." Hij sluit ook niet uit dat mensen rond vakanties andere keuzes zullen maken: "Misschien gaan mensen veel vaker dicht bij huis op vakantie."

Volgens de Commissaris van de Koning denkt de provincie nu al na over dergelijke consequenties van de coronacrisis. "De samenleving gaat anders functioneren en de economie gaat zich dan ook anders ontwikkelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel