Campings bereiden zich voor op coronaseizoen

FLEVOLAND • Zo 29 maart 2020 | 15:13 • Zondag 29 maart 2020 | 15:13

Het campingseizoen staat te beginnen en de campings leggen de laatste loodjes aan de voorbereidingen voor deze zomer. Een spannende tijd voor eigenaren, zeker met de uitbraak van het coronavirus.

Vooralsnog kunnen campings gewoon open maar wel onder speciale voorwaarden die gesteld zijn door het kabinet. Zo blijven restaurants, snackbars en zwembaden dicht. Ook moeten campings zich houden aan de richtlijnen van het RIVM. Verschillende campings sluiten ook nog het toiletgebouw, hebben de vakantiekerkdiensten opgeschort, stoppen tijdelijk met animatieprogramma's op het park en is verder bezoek niet meer welkom. Center Parcs De Eemhof sloot al eerder helemaal haar deuren.

Verschillen per camping
Camping Waterhout in Almere houdt wel het sanitairgebouw open maar maakt deze extra zorgvuldig schoon. Tevens roept de camping mensen ook op om zelf ook de boel extra schoon te houden na een toilet- of douchebezoek.

'T Urkerbos houdt wel de receptie en snackbar open maar neemt maatregelen om te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden. Verder hangen er door het hele park posters met de maatregelen van de overheid. "Er is geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten." staat op de website beschreven.

Het RCN vakantiepark in Zeewolde schrijft op haar website dat naast het sluiten van alle openbare locaties en toiletgebouwen er ook geen bezoek meer op het park mag komen tot 1 juni. Tot die tijd zijn ook alle recreatieactiviteiten afgelast. Wel is er een snackbarservice aanwezig. Mensen werkzaam in de medische zorg krijgen de mogelijkheid om op het park te verblijven. Mocht het helpen om de reistijd te verkorten of ter voorkoming van infectie kunnen mensen daar verblijven.

Ook Molecaten aan het Veluwemeer begint het seizoen anders. Geboekte kampeervakanties, passantenplaatsen in de jachthaven en de trekkershutten zijn tot 6 april niet meer mogelijk.

'Toiletgebouwen sluiten onacceptabel'
De brancheorganisatie voor campings HISWA-RECRON houdt de situaties op campings de komende tijd in de gaten. De organisatie heeft er veel moeite mee dat gemeenschappelijke sanitairgebouwen worden gesloten zowel op campings als bij jachthavens. "Ondernemers beseffen als geen ander dat gezondheid van gasten en medewerkers voorop staat. En uiteraard is het topprioriteit dat we snel coronavrij zijn. Maar juist daarom hebben we de toch al strikte Rijksrichtlijn vertaald in nog strengere regels voor al onze leden om er zeker van te zijn dat het veilig is." aldus de brancheorganisatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel