Opkrabbelende manege na rhinovirus nu door coronavirus zwaar getroffen

LELYSTAD • Zo 29 maart 2020 | 20:15 • Zondag 29 maart 2020 | 20:15

Voor Manege Lelystad zijn het wederom zware tijden. Eind vorig jaar gingen er vijf paarden dood door het rhinovirus en moest de manege alle activiteiten stilleggen. In december was de uitbraak onder controle. Nu is door de coronacrisis de manege weer gedeeltelijk gesloten. Het terrein is niet helemaal afgesloten omdat de paarden wel beweging nodig hebben.

De kantine is dicht en alle lessen zijn gecanceld. De helft van het personeel is thuis. Er staan 92 paarden in de stallen waarvan er 35 van de manege zelf zijn, die worden door een handjevol mensen in beweging gehouden. De rest van de paarden is van pensionklanten. Die mogen op gezette tijden over de dag verspreid wel naar hun paard komen.

Afstand houden
Het terrein is daar volgens Suzanne van der Laan van de manege groot genoeg voor. "We zorgen ervoor dat mensen minimaal 1,5 meter afstand houden. Dat kan in de stalgangen, als er niet te veel mensen tegelijk zijn kom je elkaar bijna niet tegen. De stalgangen zijn drie meter breed."

Financiële zorgen
Het zijn voor de manege door alle maatregelen weer moeilijke tijden. Waar er in december financiële zorgen waren zijn die er nu ook weer. "Als klanten hun abonnementen gaan opzeggen dan komen we in de problemen. Hoe langer dit duurt hoe groter die kans wordt", aldus Van der Laan. Ook zijn er zorgen over eventuele verdere maatregelen. "Als er een algehele lockdown komt moeten alle paarden toch verzorgd worden. Er zijn dan maar vijf mensen die op het terrein wonen die alle 92 paarden beweging moeten geven. Dat zou een moeilijke situatie zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel