Farmers Defence Force in actie voor Circus Renz

FLEVOLAND • Ma 30 maart 2020 | 9:05 • Maandag 30 maart 2020 | 9:05

Boeren uit Flevoland en uit het noorden van het land komen in actie om Circus Renz te helpen. Het circus overwintert altijd in Drachten. Daar moet het nu noodgedwongen blijven omdat het circus vanwege de coronacrisis niet mag rondtrekken. En geen shows betekent ook geen inkomsten.

Het voer voor de dieren van het circus is inmiddels op. Tientallen boeren brengen maandag onder meer hooi en stro om bij te springen. Mick Tinga van de Flevolandse tak van Farmers Defence Force heeft daarvoor een inzamelingsactie gehouden onder boeren.

Er wordt vanuit de regering wel actie ondernomen om bedrijven te helpen die door de coronacrisis in moeilijkheden komen. Maar Circus Renz is officieel een Duits bedrijf, waardoor Nederland niet kan helpen. Duitsland zelf stuurt de onderneming echter weer terug naar Nederland voor hulp, volgens Tinga.

De inzamelingsactie van de boeren heeft volgens Tinga zoveel voedsel opgeleverd dat het circus tot ongeveer juni wel weer vooruit moet kunnen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel