Noodplan lerarentekort 6 april af ondanks coronacrisis

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 13:16 • Maandag 30 maart 2020 | 13:16

Het noodplan om het lerarentekort in Almere tegen te gaan is op 6 april af. Dat laat de Almeerse Scholen Groep (ASG) weten aan Omroep Flevoland. Vanwege de coronacrisis en de maatregelen van het kabinet werd het spannend om de puntjes op de i te krijgen. Eerder vandaag werd nog gemeld dat het mogelijk niet af was op de genoemde datum.

Volgens ASG zijn er wel verschillende bijeenkomsten geweest met alle schoolbesturen, de directeuren, de leraren, de gemeente, passend onderwijs en de medezeggenschapsraden om met elkaar te discussiëren hoe het tekort aangepakt kan worden "Uit die bijeenkomsten zijn verfrissende ideeën gekomen die we op de achtergrond aan het uitwerken zijn", aldus een woordvoerder. Er is overleg met het ministerie hoe de presentatie van het noodplan plaatsvindt, omdat een bijeenkomst op 6 april door corona niet mogelijk is.

Scholen gesloten
Daarnaast zijn basisscholen in ieder geval tot 6 april gesloten. De sluiting van de basisscholen betekent dat duizenden leerlingen de komende drie weken thuis moeten blijven. "Het plan heeft wel net zoveel prioriteit als voor de coronacrisis". aldus de woordvoerder.

Kar trekken
De Almeerse Scholen Groep is met 40 basisscholen en acht scholen in het voortgezet onderwijs, de grootste gemeenschap van Flevoland. "Ik voel me dan ook verantwoordelijk om nu de kar te trekken voor het Almeerse plan", vertelde de voorzitter van het college van bestuur, Herbert Griffioen al eerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel