Verdachte in zaak Wiersum heeft nieuwe advocaat

ALMERE • Ma 30 maart 2020 | 15:21 • Maandag 30 maart 2020 | 15:21

Giërmo B., de Almeerder die wordt verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum, heeft een nieuwe advocaat. Advocaat Jacques Taekema heeft de verdediging van Tjalling van der Goot overgenomen "om redenen van persoonlijke aard", laat Taekema weten. Van der Goot kan in verband met zijn beroepsgeheim geen nadere toelichting geven.

B. wordt met twee anderen verdacht van de moord op Wiersum. Onder hen Anouar T., de neef van de eind vorig jaar in Dubai opgepakte Ridouan T., hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo.

Woensdag is er een nieuwe inleidende zitting gepland in de rechtbank in Amsterdam over de moord op de advocaat. In verband met de coronamaatregelen mag daar geen publiek komen. Ook B. en zijn nieuwe advocaat zullen niet aanwezig zijn, liet Taekema weten.

De 44-jarige advocaat Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert doodgeschoten. Als opdrachtgever voor de moord wordt naar Ridouan T. gewezen. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in de grote Marengo-zaak. B. heeft in meerdere verklaringen een boekje opengedaan over de liquidaties en liquidatiepogingen waar hoofdverdachte Ridouan T. van verdacht wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel