Lelystedeling in Spanje: te gevaarlijk om nu terug te vliegen

LELYSTAD • Di 31 maart 2020 | 10:11 • Dinsdag 31 maart 2020 | 10:11

"We kregen een repatriëringsvlucht aangeboden, maar dat hebben we niet gedaan. Veel te gevaarlijk, met 200 mensen op elkaar gepakt in het vliegtuig. Niemand controleert", zegt Lelystedeling Willem van Elmpt. Hij is met zijn vrouw op vakantie in Spanje.

"Bovendien kunnen we niet bij het vliegveld komen. We werden zaterdag gebeld door de Alarmcentrale dat er plek voor ons in een vliegtuig was. We hebben toen een uur bedenktijd gevraagd om advies in te winnen. Zowel onze eigen huisarts als het ziekenhuis hier zegt: niet doen. Het is allemaal op eigen risico."

In Spanje gaan de beperkende maatregelen rond het coronavirus nu de vijfde week in. "Het voelt niet meer als vakantie", sombert Van Elmpt. "We vervelen ons niet, maar we luisteren en kijken niet de hele dag tv of radio. Je wordt gek van al die meningen. Dat maakt het vermoeiend."

"We maken nu zelf mondkapjes. Mijn vrouw is handig. En ik ben met lege wc-rolletjes nu een goocheltruc aan het maken", vertelt Van Elmpt.

Die mondkapjes zijn nodig om boodschappen te doen. Van Elmpt: "Bij de supermarkt ga je eerst door een sluis. Je moet je handen wassen, handschoenen aan en pas dan mag je door de tweede deur en mag de volgende naar binnen. Het gebeurt hier allemaal met militaire precisie. Je moet binnen een half uur de winkel weer uit zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel