Logopedie kan ook online

LELYSTAD • Di 31 maart 2020 | 16:53 • Dinsdag 31 maart 2020 | 16:53

Door de coronamaatregelen zijn ook logopedielessen op de reguliere manier niet mogelijk. Daar heeft Helen Mennes van Logopedie is Leuk in Lelystad wat op gevonden. Zij doet nu aan telelogopedie; online lessen via bijvoorbeeld Skype of WhatsApp.

Hierdoor loopt Mennes wel tegen enkele praktische problemen aan. Zo moet ze soms goed van dichtbij kunnen zien welke beweging de mond of tong maakt van degene die les krijgt of zelf iets goed voor kunnen doen. Dit is een stuk lastiger op beeld.

Lastiger met kinderen
Mennes geeft voornamelijk les aan kinderen en voornamelijk bij kleine kinderen is het lastiger om via een beeldverbinding les te geven. Hierbij mist ze de interactie. Voor andere dingen, zoals articulatie en stotteren werken logopedielessen via beeld juist erg goed.

Helen Mennes benadrukt dat het belangrijk is om ook nu de logopedielessen voort te zetten. Vooral voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis is dat van belang.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel