Verdachte aanslag Urk blijft voorlopig in cel

URK • Wo 1 april 2020 | 14:01 • Woensdag 1 april 2020 | 14:01

Een 28-jarige man van Urk die sinds december vastzit voor het veroorzaken van een explosie in een gezinswoning in Urk, blijft in elk geval tot 19 juni in de cel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald tijdens een zogenoemde proforma zitting.

Op 19 juni verschijnt ook de tweede verdachte in de zaak voor de rechtbank, een 23-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder die op 11 februari werd gearresteerd.

Zondag 3 november werd in een huis aan de Golfoploop in Urk een explosief naar binnen gegooid. Door de explosie die volgde raakte niemand gewond. De ontploffing zorgde wel voor veel schade. Volgens een expert van de politie was het een geluk dat vader, moeder en de twee kinderen van toen 9 en 7 jaar oud de slaapkamerdeuren dicht hadden, anders waren er mogelijk doden gevallen.

De politie denkt dat de daders wraak wilden nemen op een ander echtpaar. Die mensen hadden een dag eerder aan de politie doorgegeven dat er mogelijk illegaal vuurwerk in dozen in een auto zat. Volgens de politie zouden de twee verdachten zich in het huis vergist kunnen hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel