'Bouw niet 80 maar 130 villa's op Parkresidentie'

DRONTEN • Wo 1 april 2020 | 19:11 • Woensdag 1 april 2020 | 19:11

De gemeente Dronten gaat akkoord met een wens van de ontwikkelaar van de Parkresidentie om de kavels te verkleinen. Op die manier kunnen straks meer huizen in de wijk worden gebouwd. In totaal gaat het om zo'n 50 woningen meer dan het oorspronkelijke plan. Het bestemmingsplan moet daarvoor wel nog gewijzigd worden.

In de Parkresidentie worden vrijstaande huizen gebouwd op grote kavels. Sinds de start in 2005 zijn slechts 16 woningen verkocht en gebouwd terwijl 80 stuks het doel was. De moeizame verkoop heeft volgens de ontwikkelaar te maken met de grootte van de kavels. Die moeten kleiner worden zodat de woningen aantrekkelijker worden.

Tien jaar geleden werd gepraat met de gemeente over een forse prijsverlaging van de villa's. Dit was een voorstel van de ontwikkelaar. Die ideeën hadden ook het doel om de woningen sneller te verkopen. Dit plan werd toen afgeschoten. Andere plannen van de ontwikkelaar om de huizen aantrekkelijker te maken werden ook afgewezen.

Meer huizen
Het nieuwe plan is om meer woningen te bouwen, op minder grote kavels. Daarmee moet het totaal aantal villa's van 80 naar 130 gaan. Het gaat nog steeds alleen om vrijstaande woningen.

De gemeente staat niet afwijzend tegenover het idee. Door meer huizen te bouwen wordt rekening gehouden met de krapte op de woningmarkt. Ook blijft met het nieuwe verzoek het beoogde luxueuze karakter van de wijk bewaard, stelt de gemeente. De raad moet nu beslissen of het bestemmingsplan gewijzigd wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel