Ruim 300 oud-zorgmedewerkers weer aan de slag vanwege corona

FLEVOLAND • Do 2 april 2020 | 6:15 • Donderdag 2 april 2020 | 6:15

Ruim 300 oud-zorgmedewerkers gaan in Flevoland weer aan de slag vanwege het coronavirus. De aanmeldingen zijn via de website extrahandenvoordezorg.nl binnengekomen. De site is een initiatief van CMO Flevoland-Zowelwerk. Dit is de uitvoeringsorganisatie van de provincie voor zorg en welzijn.

Nu er door het coronavirus een ernstig tekort aan zorgpersoneel is wordt de oproep aan oud-zorgmedewerkers gedaan. Inmiddels hebben vanuit het hele land al meer dan 20.000 mensen laten weten dat ze bereid zijn hun oude beroep weer op te willen pakken om de crisis te bestrijden.

"Deze mensen zijn van levensbelang", vertelt Eefke Meijerink van CMO Flevoland. "We zijn heel blij met ze maar we hebben nog mensen nodig. We zien dat we de piek met corona nog niet bereikt hebben en we krijgen nog steeds vragen binnen van organisaties."

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het inrichten van noodlocaties in de provincie. Bijvoorbeeld de Covid-centra in Emmeloord en Lelystad. "Daar wordt binnenkort het personeel voor geleverd. We zoeken nog verplegend personeel met MBO en HBO maar ook artsen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en diëtisten omdat mensen binnenkort weer langzaam gaan herstellen en daar hulp bij nodig hebben."

Volgens CMO Flevoland kunnen de 300 zorgmedewerkers die zich hebben aangemeld direct aan de slag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel