999 Games: nog nooit zoveel puzzels verkocht

ALMERE • Do 2 april 2020 | 12:11 • Donderdag 2 april 2020 | 12:11

"Het is een gekkenhuis. Nog nooit hebben we zoveel legpuzzels verkocht." Dat zegt Eduard van Buggenum van het Almeerse bedrijf 999 Games. De orders stromen sinds de coronamaatregelen binnen. Omdat mensen veel thuis zitten, wordt er gegrepen naar spellen en puzzels om de tijd door te komen.

Van Buggenum zegt dat de drukte een raar gevoel geeft. Aan de ene kant is het succes leuk, "maar het is niet alsof wij de polonaise nu lopen. Nu gaat het goed, wie weet hoe het over een paar maanden eruit ziet", aldus de woordvoerder.

Maatregelen
Het bedrijf neemt ook maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo wordt er gewerkt in ploegendiensten en wordt er 's avonds doorgewerkt om met zo min mogelijk mensen tegelijk in het pand in Almere te zijn.

Klassiekers
Volgens Eduard van Buggenum grijpen mensen vooral naar de klassiekers en de bekende spellen zoals 30 Seconds en Catan. Ook kleine spellen met dobbelstenen zijn nu populair. Van Buggenum vindt het leuk om te zien hoe inventief mensen zijn nu ze niet samen kunnen spelen. Er worden allerlei oplossingen bedacht om online met elkaar spelletjes te kunnen doen. Zo heeft de woordvoerder al iPads voorbij zien komen die aan wasrekken gehangen zijn om zo samen met videobellen een spel te kunnen doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel