Geen brommerrijden op ochtend Koningsdag

URK • Do 2 april 2020 | 21:11 • Donderdag 2 april 2020 | 21:11

De gemeente Urk benadrukt nog maar eens dat alle evenementen en bijeenkomsten tot 1 juni niet doorgaan, en richt zich daarbij ook tot jongeren. In een brief schrijft het college dat er boetes uitgedeeld zullen worden als jongeren toch meedoen aan het traditionele brommerrijden.

Het brommerrijden is aan het begin van Koningsdag vaste prik op Urk. Vroeg in de ochtend rijden jongeren rondjes op brommers en scooters door het dorp, zonder uitlaat. In het verleden heeft dat een aantal keren tot ongeregeldheden geleid.

In de brief roept het college alle inwoners op het thuis gezellig te maken en niet in groepen de straat op te gaan. En wijst ook op de gevolgen als mensen dat toch niet doen: "De maatregel om minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden geldt ook op straat. Als je deze regels overtreedt, kun je een boete krijgen van maximaal € 4.350,- of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden. Hier zal echt op gecontroleerd en bij overtreding beboet worden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel