Gifstrooier actief in Bouwmeesterbuurt

ALMERE • Zo 5 april 2020 | 10:17 • Zondag 5 april 2020 | 10:17

De politie Almere Buiten Hout waarschuwt honden- en kattenbezitters in de Bouwmeesterbuurt voor een gifstrooier. In een paar dagen tijd zijn daar al zes katten verdwenen. Een buurtbewoonster meldt dat haar kat en ook de kat van de buren dood is teruggevonden.

Een andere kat werd ernstig ziek aangetroffen. De dierenarts constateerde dat de kat vergiftigd was en heeft het dier maar net kunnen redden. Volgens de politie is er inmiddels ook een hond vergiftigd. Berichten dat er al langer katten worden vergiftigd in de buurt, kan een woordvoerder van de politie niet bevestigen. Hij vraagt iedereen die zijn kat vergiftigd terugvindt, aangifte te doen. "We kunnen als politie alleen iets doen als we weten dat het gebeurt", zegt hij.

De politie adviseert huisdiereigenaren om hun kat voorlopig binnen te houden en bij het uitlaten van de hond op te letten dat die niet iets opeet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel