'Geen ondoorzichtig handelen rond Meerpaaldagen'

DRONTEN • Di 7 april 2020 | 7:57 • Dinsdag 7 april 2020 | 7:57

Stichting Pro Dronten handelt absoluut niet ondoorzichtig rond de Meerpaaldagen. Daarmee reageert vicevoorzitter Sonja Zimmerman op aantijgingen van de opgestapte voorzitter Harold van Puijenbroek.

De rest van het bestuur van Pro Dronten is verrast door het plotselinge besluit van voorzitter Harold van Puijenbroek om te vertrekken, zegt Zimmerman. "Het draagvlak voor zijn manier van doen en handelen was wel afgebrokkeld, en we hadden hem gevraagd daar goed over na te denken. Voordat we het wisten, wist Omroep Flevoland maandag dat hij was opgestapt. Dus dat kwam voor ons wel als een verrassing."

Van Puijenbroek stapte op als voorzitter van Pro Dronten en festival de Meerpaaldagen vanwege de wat hij noemt 'ondoorzichtige financiële structuur' van de organisatie. Hij zegt dat de Meerpaaldagen een commercieel festival is onder de dekmantel van een non-profit feest. Hij wilde inzage in de omzetten die de horeca maakt tijdens het festival, maar kreeg die niet.

Zimmerman vindt het onterecht dat Van Puijenbroek nu een beeld geeft van een stichting die ondoorzichtig handelt. "Voor ons moet het ook allemaal transparant, helder en zuiver. We hebben maar één belang, het mooiste feest van Dronten organiseren. Wat ons betreft mogen alle partners die daarbij betrokken zijn en daarbij als ondernemer risico nemen daar uiteraard aan verdienen. Er wordt nu gedaan alsof de stichting ondoorzichtig handelt, dat bestrijden wij ten zeerste en daar nemen we uitdrukkelijk afstand van."

"We hebben maar één belang, het mooiste feest van Dronten organiseren"

— Sonja Zimmerman, Pro Dronten

"De heer Van Puijenbroek is zo analytisch en abstract dat hij daardoor afstond van de rest van de groep", stelt Zimmerman. "Hij doet echt zelf aannames op basis van zijn persoonlijke rekensommen, die voor ons op dit moment onnavolgbaar zijn." Volgens de vicevoorzitter komt er veel meer bij de Meerpaaldagen kijken dan het nu lijkt. "Het is niet alleen de horeca die ervoor zorgt dat zo'n feest kan draaien. Denk aan de beveiliging, de toiletten en de techniek, het is niet simpel gezegd een feestje van de horeca en een stichting."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel