Almere College hervat schoolexamens, maar wel volgens corona-regime

DRONTEN • Wo 8 april 2020 | 15:12 • Woensdag 8 april 2020 | 15:12

Het Almere College in Dronten is deze week weer begonnen met het afnemen van schoolexamens. Die werden vanwege het coronavirus uitgesteld, maar moeten alsnog gemaakt worden. De schoolexamens zijn belangrijk, omdat op basis daarvan wordt besloten of leerlingen slagen of niet.

Om de examens op een veilige manier af te nemen, heeft het Almere College een aantal maatregelen genomen. Zo werden de leerlingen van tevoren per mail geïnformeerd over waar op school en hoe zij hun examens maken.

Voor de school staan pionnen, zodat leerlingen voldoende afstand van elkaar houden. Ook zijn er maximaal 10 leerlingen in een lokaal om een examen te maken. Wanneer de leerlingen de klas binnenkomen, moeten zij ook hun handen ontsmetten. Daarvoor liggen hygiënische doeken op de tafels in de klassen. Verder zijn de tafels ontsmet en staan ze niet dicht bij elkaar.

"De toetsen liggen allemaal klaar voor de leerlingen, zodat we niet tussen iedereen door moeten lopen", vertelt rector Susan Zandbergen. Volgens haar wordt alles begeleid door de bhv'ers. De rector vindt dat deze examens op school moeten plaatsvinden: "Je zou kunnen bedenken dat op afstand te doen. Maar het nadeel daarvan is dat je niet goed kunt zien of er gefraudeerd wordt of niet. Dus hebben wij het heel strikt hier op school georganiseerd. Het voelt als een militaire organisatie, maar de kinderen zijn heel erg blij dat ze toch op deze manier hun schoolexamens kunnen maken en wij ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel