Verdachten overval op Kamper bejaarden blijven vast

LELYSTAD • Vr 10 april 2020 | 11:53 • Vrijdag 10 april 2020 | 11:53

Drie jonge mannen uit Lelystad blijven voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank Overijssel besloten. Ze worden verdacht van een brute overval op een bejaard echtpaar in Kampen.

Hun zaak kon vanwege de corona-maatregelen nog niet inhoudelijk worden behandeld. Een vierde verdachte, eveneens uit Lelystad afkomstig, is vrijgelaten. Volgens de officier van justitie was hij de chauffeur.

Wat is er gebeurd?
De slachtoffers werden vorig jaar januari door drie gemaskerde mannen overvallen. Eerst werd de 81-jarige man overmeesterd. Hij stond bij de achterdeur een tafelkleed uit te kloppen. Eenmaal binnen bonden de overvallers de man en zijn 80-jarige vrouw aan de armen vast. Het echtpaar werd bedreigd met een mes en bespoten met een bijtende vloeistof, mogelijk pepperspray.

De daders verwachtten kennelijk een grote buit aan te treffen, want ze zouden om tienduizend euro hebben gevraagd. Uiteindelijk gingen ze ervandoor met de pinpas, wat geld en sieraden, waaronder een trouwring.

Wanneer zijn de verdachten aangehouden?
Vorig jaar april en mei werden de vier Lelystedelingen opgepakt, in de leeftijd van toen 17 tot 21 jaar. De zaak was afgelopen januari al gereed voor de inhoudelijke behandeling, maar kon toen door ziekte van een advocaat niet doorgaan.

Mishandeling in gevangenis
Een negentienjarige verdachte liet de rechtbank weten dat hij in de jeugdinrichting waar hij zit, zwaar wordt mishandeld. Hij is al meerdere keren naar het ziekenhuis geweest, omdat zijn arm uit de kom was geschoten. Hij smeekte de rechtbank zijn berechting onder strenge voorwaarden thuis te mogen afwachten. Maar de rechter besloot dat alle drie de verdachten vast blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel