Urk zingt op straat: Daar juicht een toon door Urk

URK • Zo 12 april 2020 | 12:48 • Zondag 12 april 2020 | 12:48

Naar de kerk mochten de Urkers niet met Pasen, maar op straat zingen kon wel. En dus klonk deze zondagochtend om klokslag 09.00 uur het religieuze lied 'Daar juicht een toon, daar klinkt een stem' door heel het vissersdorp.

Jannie Molenaar nam het initiatief tot deze opmerkelijke samenzang. Twee weken geleden deed ze een oproep via Facebook, en die werd veel gedeeld. Zo veel, dat deze paaszondag de voordeuren niet alleen op Urk maar ook in andere plaatsen in ons land open gingen om samen te zingen. Ook Omroep Flevoland zond het lied om 09.00 uur op de radio uit.

Een troostrijk lied
"Dit lied ken ik zelf al van heel vroeger, wij zongen dat vaak", aldus Molenaar. Volgens haar is het een troostrijk lied, dat dus goed past in de huidige tijd en bij Pasen. "Je hoort deze dagen veel over de dood en over het coronavirus, maar in dit lied klinkt de blijde boodschap dat Hij de dood heeft overwonnen en dat Hij nieuw leven voor ons heeft."

Als het aan de initiatiefneemster ligt, blijft het niet bij zingen op eerste paasdag. "Van mij mag het wel elke week. Ik hoop dat we vaker met elkaar kunnen zingen, thuis, of buiten, dat maakt niet uit."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel