Vissersbond stemt niet in met Noordzeeakkoord

URK • Wo 15 april 2020 | 23:06 • Woensdag 15 april 2020 | 23:06

De Nederlandse Vissersbond stemt niet in met het Noordzeeakkoord. De belangenvereniging voor kottervisserij maakt daarom geen deel meer uit van het akkoord, laat minister Cora van Nieuwenhuizen weten. De meeste andere partijen stemmen wel in.

Vissers, energiebedrijven, natuurorganisaties en het Rijk bereikten in februari al een akkoord over de toekomst van de Noordzee. Onderdeel van dit akkoord is een bedrag van 119 miljoen euro, dat bestemd is voor het uitkopen en verduurzamen van de vissersvloot, waaronder die van Urk. De partijen zeiden in februari al dat er "pijnpunten" waren vanwege hun uiteenlopende belangen. Die moesten nog wel terug naar hun achterban. De Vissersbond heeft volgens de minister "geen inzicht gegeven onder welke voorwaarden wel zou kunnen worden ingestemd".

Productieorganisatie Urk (PO Urk), onderdeel van belangenbehartiger Visned, stemt eveneens niet in met het Noordzeeakkoord. PO Urk en de Nederlandse Vissersbond vertegenwoordigen samen meer dan vijftig procent van de Nederlandse kottervissers. De organisatie wilde meer duidelijkheid over de toekomst van garnalenvissers en geld voor innovatie

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel