Proef met waterstofbus van de baan

FLEVOLAND • Do 16 april 2020 | 17:10 • Donderdag 16 april 2020 | 17:10

De tweejarige proef met een waterstofbus tussen Emmeloord en Groningen gaat niet door. Q-liner 315 zou in 2021 en 2022 gereden worden met een waterstofbus. Het Finse bedrijf dat de bus zou moeten bouwen, kon de bus niet leveren. Dat bevestigt provincie Flevoland.

Vervoerder Arriva heeft wel een ander bedrijf gevonden dat de bus kon bouwen, maar dat zou de proef met ruim een half jaar vertragen. Dat zorgde ervoor dat Friesland in de knel kwam met de huidige busconcessie. Daarom besloot de provincie zich terug te trekken uit het project. Ook het OV-bedrijf Groningen Drenthe stapte er toen uit.

De kosten van de proef waren op 1,2 miljoen euro geschat. Dat zouden Flevoland, Groningen en Friesland samen betalen. Provincie Flevoland kon de kar niet alleen trekken en dus is de proef nu afgeblazen, bevestigt een woordvoerder. Buslijn 315 rijdt wel gewoon de komende twee jaar, maar dan als 'normale' bus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel