Antonius Ziekenhuis hervat noodzakelijke poliklinische zorg

EMMELOORD • Vr 17 april 2020 | 16:39 • Vrijdag 17 april 2020 | 16:39

Het Antonius Ziekenhuis, met twee locaties in Emmeloord, gaat vanaf maandag 20 april de noodzakelijke poliklinische zorg weer hervatten. Veel van deze onderzoeken of ingrepen werden uitgesteld door het coronavirus.

Het gaat om onderzoeken of ingrepen die enige tijd uitgesteld konden worden, maar wel noodzakelijk zijn. Als nog langer wordt gewacht met deze zorg kunnen klachten verergeren en gevolgen hebben voor de gezondheid van de patiënt.

Er wordt per specialisme gekeken hoeveel fysieke policonsulten mogelijk zijn met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Daarnaast worden de afspraken zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen gedaan.

Allerlei voorzorgsmaatregelen
Om te voorkomen dat COVID-patiënten zich vermengen met andere patiënten heeft het ziekenhuis allerlei maatregelen genomen. Zo worden patiënten met een (mogelijke) corona besmetting strikt gescheiden van patiënten die geen corona hebben. Ook worden alle patiënten nauwkeurig gecontroleerd op coronaverschijnselen. De wachtkamer is verder zo ingericht dat men 1,5 meter afstand van elkaar kan houden.

Het ziekenhuis wijst erop dat ze verwachten dat het coronavirus voor langere tijd aanwezig zal zijn en dat het daarom belangrijk is om richting een nieuwe situatie te werken waarin de reguliere zorg en de coronazorg naast elkaar kunnen plaatsvinden. De hervatting van de noodzakelijke poliklinische zorg is hierin de eerste stap.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel