Motorrijder gewond en dronken bestuurder bij ongelukken

LELYSTAD • Zo 19 april 2020 | 9:39 • Zondag 19 april 2020 | 9:39

Op de A6 bij Lelystad zijn zondagnacht kort na elkaar twee ongelukken gebeurd bij werkzaamheden aan de weg. Een motorrijder raakte rond 01.00 uur zwaargewond. Rond 05:15 reed op vrijwel dezelfde plek een auto tegen de vangrail.

De motorrijder reed in de richting van Almere en reed op een tijdelijke vangrail. Op die plek wordt gewerkt aan de nieuwe afslag naar Lelystad Airport. De politie vermoedt dat de man de wegwerkzaamheden over het hoofd had gezien. Het slachtoffer werd gelanceerd, terwijl de motorfiets nog honderden meters door gleed. De motorrijder was aanvankelijk niet bij bewustzijn, maar was later wel aanspreekbaar. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Dronken en geen rijbewijs
Rond kwart over vijf was er op dezelfde plek opnieuw een aanrijding. Toen de politie bijna ter plaatse was, ging de bestuurder er vandoor. Hij vluchtte door de akkers en het bos naar industrieterrein Larserpoort.

Meerdere agenten zochten naar de man, die uiteindelijk werd gevonden. Hij had zijn slippers en sokken bij zijn vlucht kapot gelopen. De 30-jarige Almeerder vluchtte omdat hij te veel gedronken had. Bovendien was zijn rijbewijs al eerder ongeldig verklaard.

De Almeerder krijgt een boete voor het verlaten van een plaats ongeval, rijden onder invloed en rijden zonder geldig rijbewijs. De auto, die de man van een vriend had geleend, was flink beschadigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel