Ontmoetingstent voor Coloriet de Hoven

LELYSTAD • Zo 19 april 2020 | 11:40 • Zondag 19 april 2020 | 11:40

Woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad heeft een nieuwe mogelijkheid om de bewoners en hun familie op gepaste afstand samen te brengen. Het centrum leent een partytent van Lionsclub Lelystad.

Sinds 20 maart mag er vanwege de coronacrisis geen familie op bezoek komen. Woonzorglocaties en verpleeghuizen zijn gesloten om besmettingen te voorkomen. De gevolgen daarvan zijn voor de bewoners erg groot, en Coloriet de Hoven bedacht daarom eerder al een alternatief. Bezoek is op afspraak welkom onder de overkapping in de binnentuin, waar twee meter afstand kan worden gehouden. Dat is alleen niet ideaal op koude en natte dagen.

Glazen scheidingswand
Lionsclub Lelystad kwam dit ter ore en kon helpen, meldt voorzitter Fred Kempers. De afgelopen week is de grote partytent van de charitatieve serviceclub bij het centrum opgezet, inclusief een glazen scheidingswand. "De tent is sfeervol gemaakt met zitjes en planten", stelt Kempers. "Het is fijn dit voor hen en hun familie te kunnen doen."

De Coloriet is erg blij. "We kunnen hierdoor ook bewoners die bedlegerig zijn of gasten van de palliatieve unit ’t Hofje met bed en al hun familie en naasten laten ontmoeten. Elkaar in het echt zien en horen is beter dan videobellen", meldt welzijnscoach Carin Bel. De tent is zaterdag officieel in gebruik genomen met een optreden van volkszanger Ronald Berkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel