'Michael P. werkte aan ontsnappingsplan uit de gevangenis'

ZEEWOLDE • Di 28 april 2020 | 19:50 • Dinsdag 28 april 2020 | 19:50

Oud-Zeewoldenaar Michael P., de in 2019 veroordeelde moordenaar van Anne Faber, werkte samen met een andere gedetineerde aan een ontsnappingsplan uit de gevangenis in Vught. Dat melden bronnen aan RTL Boulevard.

Volgens deze bronnen zouden op het gevangenisterrein onder de grond zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal zijn gevonden. Dienst Jusititiële Inrichtingen ontkent dit desgevraagd tegen RTL Boulevard. Wel zeggen ze dat er in de Penitentiaire Inrichting Vught twee gedetineerden zijn overgeplaatst, omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging.

P. werd veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de verkrachting en moord op Anne Faber.

DNA leidde naar P.
Anne Faber verdween 29 september 2017 tijdens een fietstocht in de bossen bij Utrecht. Een kleine twee weken later werd haar lichaam gevonden; ze was begraven in de buurt van Zeewolde. P. wees de plek zelf aan. Hij was opgepakt omdat zijn DNA op de gevonden jas van Faber zat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel