Opnieuw Swifterbanter aangehouden voor zendmastbrand

DRONTEN • Wo 29 april 2020 | 20:35 • Woensdag 29 april 2020 | 20:35

De politie heeft een 30-jarige man uit Swifterbant aangehouden voor het in brand steken van een zendmast in Dronten. Hij is de tweede Swifterbanter die hiervoor is aangehouden. In totaal zijn nu drie verdachten aangehouden in een landelijk onderzoek naar de zendmastbranden, ook een 24-jarige man uit Swifterbant en een 34-jarige man uit Groningen.

De man uit Swifterbant zit vast voor verhoor en de politie onderzoekt of hij bij meerdere branden betrokken is geweest. Op 10 april werd geprobeerd de mast aan de Guldendreef in brand te steken. Een half uur daarvoor vulden twee mannen een jerrycan met benzine bij een tankstation aan Het Gein. Het is niet bekend of zij de daders zijn.

De laatste tijd worden geregeld branden gesticht bij zendmasten. De nieuwe zendtechnologie 5G wordt op internet in verband gebracht met gezondheidsschade. Ook op social media wordt een link gelegd tussen 5G en de uitbraak van het coronavirus. Experts zeggen dat dit 'complete lariekoek' is.

Door de brandstichtingen kan het landelijke alarmnummer 112 minder goed bereikbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel