Straatbabbelbox van Welzijn Lelystad vervangt tijdelijk persoonlijk contact

LELYSTAD • Vr 1 mei 2020 | 16:08 • Vrijdag 1 mei 2020 | 16:08

Op verschillende plekken in Lelystad is sinds kort een Straatbabbelbox te vinden. Dit is een initiatief van Stichting Welzijn Lelystad. De Straatbabbelbox is een brievenbus die in een wijk of straat wordt gezet om ideeën in te doen. De box blijft een week staan en krijgt dan weer een nieuwe plek.

Normaal gesproken gaat Welzijn Lelystad veel de wijken in en in gesprek met mensen. Door de coronacrisis is dat nu niet mogelijk. Daarom is de babbelbox in het leven geroepen. Opbouwwerker Anna Rijpsma verwacht dat mensen er persoonlijke boodschappen in doen voor bijvoorbeeld vrienden of collega's. Ze hoopt dat er ook mooie ideeën voor de wijk uit voortkomen. Welzijn Lelystad verzamelt alle post in de babbelbox en verspreidt de boodschappen via sociale media.

Buurtbewoners worden via een flyer in de wijk op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van de Straatbabbelbox in hun wijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel