100-jarige viert verjaardag achter plexiglas

LELYSTAD • Zo 3 mei 2020 | 16:27 • Zondag 3 mei 2020 | 16:27

Ria Sietses uit Lelystad heeft haar honderdste verjaardag achter plexiglas moeten vieren. Vanwege het coronavirus mocht familie niet dichtbij komen en haar zeker niet omhelzen.

Het personeel van verpleeghuis De Uiterton in Lelystad, waar Ria sinds een jaar woont, had geregeld dat familie haar door plexiglas kon feliciteren. Aan beide zijden waren tafels; Ria kon zo telkens twee bezoekers tegelijk ontvangen. Daardoor werd de anderhalve meter afstand bewaard en was het risico op een eventuele besmetting verkleind.

Wennen
Voor de familie van Ria was het wel even wennen. "We hadden natuurlijk een heel ander feestje in ons hoofd", legt dochter Marianne Schram uit. "Maar als alternatief vind ik dit een heel leuke oplossing." Ook Ria's andere dochter Lucia Kreuger is verheugd. "Het is behelpen, maar het is toch een hele leuke ochtend."

Ina Adema, de burgemeester van Lelystad verraste de jarige door met haar te videobellen. Ria vond alles 'enig', liet ze na afloop weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel