75-plussers krijgen bloemetje om bevrijding te vieren

LELYSTAD • Di 5 mei 2020 | 16:48 • Dinsdag 5 mei 2020 | 16:48

Een oranje bloemetje om de vrijheid te vieren en tegelijkertijd de eenzaamheid een beetje te doden. Dat is de gedachte achter een bloemenuitdeelactie van vrijwilligers van de Ontmoetingskerk in Lelystad.

Het idee ontstond omdat dit jaar Bevrijdingsdag niet echt gevierd kan worden en veel mensen noodgedwongen thuis zitten. Daarom bedacht André van der Galliën van de Ontmoetingskerk het plan om iedereen in Lelystad die vijfenzeventig jaar of ouder is een bloemetje aan te bieden.

"Normaal zijn er allemaal festivals en activiteiten, maar dit jaar niet vanwege corona", legt André van der Galliën van de Ontmoetingskerk uit. "Daarom bezorgen we oranje gerbera's bij alle vijfenzeventig-plussers. In totaal 427 adressen."

Bloemenkweker
Van der Galliën kwam op het idee toen hij in contact kwam met een bloemenkweker uit Amstelveen waar hij jongerenwerker is. De kweker heeft de gerbera's over en na een belletje met zijn kerk kreeg André groen licht voor de actie. Niet alleen in Lelystad werden bloemen uitgedeeld. Ook in Amstelveen kregen ouderen een bosje en een mooi gedicht, gemaakt door een vrijwilliger van de kerk.

De actie werd gewaardeerd. "Geweldig, dat ik dit nog mee mag maken. Bedankt hoor", aldus een van de blije ontvangers in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel