Dansers Bevrijdingsfestival maken videoclip van hun act

ALMERE • Di 5 mei 2020 | 16:57 • Dinsdag 5 mei 2020 | 16:57

Dansers van dansgroep United Dance Almere maakten dinsdag opnames van een ingestudeerde dans op muziek van Ramses Shaffy. De dansgroep treedt elk jaar op 5 mei op tijdens het bevrijdingsfestival in Almere. Maar dat festival is vanwege de coronamaatregelen dit jaar afgelast.

Eline Pater van de dansgroep zocht toen naar iets anders om te kunnen doen. Ze besloot een videoclip te maken van een dans op muziek van Ramses Shaffy. Ze kwam op dat idee door een oproep van cabaretière Claudia de Breij om op Bevrijdingsdag om 16:55 uur massaal het lied 'Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder' te vertolken. De dansgroep besloot daarop aan te haken. "Zo geven we toch de vrijheid door", zegt Pater.

Oefenen
Op een grasveld bij het topsportcentrum Almere oefenden de dansers nog een keer alle pasjes, voordat de dans met een camera werd opgenomen. "Daar maken we een mooie montage van en die zetten we dan op de social media van de dansgroep", zegt Eline Pater.

"De opname gaat in twee delen. Eerst zijn de dansers tot ongeveer 12 jaar aan de beurt. En even later mogen de dansers tot ongeveer 18 jaar hun kunnen tonen voor de lens. Het is belangrijk dat alle dansers op hetzelfde moment hetzelfde doen. En dat lukte goed', zegt danser Eva Metz. "Als je het dansje eenmaal kent, dan lukt het wel." Ze baalt ervan dat het bevrijdingsfestival niet door kon gaan. "Het zou mijn eerste optreden zijn dus ik vind het wel heel jammer."

Geen gekke bekken
Ook Yara Baart en Ciara Joseph doen mee met de dans. "Tijdens een optreden kun je je helemaal laten gaan en gekke bekken trekken tegen het publiek", zegt Yara. "Dat is leuk." Ciara heeft wel een idee waarom ze dansen op het lied van Ramses Shaffy. "Ik geloof dat de tekst heel veel zegt over bevrijding."

Eline Pater is blij met wat haar dansers hebben laten zien. "We maken er een mooie clip van en die zetten we op Facebook en Instagram."

Doe mee en vervul een rol in de meest bijzondere videoclip van Flevoland! Samen met United Dance Almere maakt Omroep Flevoland een clip op Physical van Dua Lipa.

United Dance heeft de choreografie verzorgd. Neem je eigen TikTok op of film hoe je danst op het nummer. Mail dat naar ons via radio@omroepflevoland.nl en dan zie jij jezelf terug in de videoclip van de eeuw! En kun je niet dansen? Zwaaien mag ook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel